Partner login

Gravsten

Gravsten sætter pårørende, til minde om afdøde. Gravstedet bliver det fysiske sted, vi går hen for at mindes. Vi har brug for dette faste holdepunkt og de ritualer vi udfører ved at besøge graven, for at kunne arbejde med vores smerte og tab og lære at leve videre, uden et familiemedlem eller en kær ven. Når vi mindes bliver tabet langsomt lettere at forholde sig til og afdøde får en ny plads i vores liv. Stenhuggeren vejleder gerne om de mange muligheder for sten, inskription, dekoration og symboler.

Vælg imellem de forskellig typer af gravsten i menuerne til venstre.

Eller download vores brochure "Valg af gravsten"
ved at klikke på den her til venstre. (PDF 6,9 Mb) 
 

 

 

 

Få vejledning til at vælge gravsten

Nogle pårørende har en klar fornemmelse af hvilken type gravsten, der passer bedst til den afdøde og til gravstedet. Andre har ikke den fjerneste ide og kender ikke til reglerne for, hvordan gravmindet må se ud. De forskellige kirkegårde har nemlig forskellige regler for gravstenene. Uanset hvor lidt eller meget du ved, har du mulighed for at få gode råd, vejledning om regler samt ideer til valg og sammensætning af gravsten. Din stenhugger er nemlig ekspert og ved alt om gravsten.

Hvilken type gravminde skal jeg vælge?

Mulighederne for gravminder er mange: Simple gravsten, personlige gravsten eller specielle gravsten? Og du kan vælge alt lige fra natursten til forskellige typer af granit. Polerede eller rustikke gravsten? Med bronze eller indhuggede dekorationer? Eller måske gravsten med porcelænsfoto. Har du et helt særligt ønske, har vi også mulighed for at udarbejde en sten, som er ligeså individuel som afdøde måske har været.

Hvornår bliver gravstenen sat op?

Det afhænger af, om det er en bisættelse eller en begravelse. Ved en bisættelse kan gravstenen sættes op med det samme fx når urnen bliver nedsat. Ved en begravelse går der ofte lidt længere tid, inden stenen kan sættes op, da jorden typisk skal have tid til at synke. Hvornår og hvordan du ønsker, at gravmindet skal opstilles skal du aftale med kirken og stenhuggeren.
 

Se også

Andre gravsten: Tilbehør: Værktøjer: