Skip til indholdet

Inspiration til dekorationer og symboler

Indhuggede dekorationer:

Gravsten smykkes ofte med dekorationer. Dekorationer, der hugges ind i gravstenen, kan have næsten enhver udformning, pga. mulighederne fra ny teknologi. Det er vigtigt, at få en god dialog med stenhuggeren om de ting, som var vigtige i afdødes liv. Så har stenhuggeren forslag og eksempler, som du kan overveje. Hvis du har valgt en indhugget tekst på stenen, vil det ofte blive harmonisk, hvis stenhuggeren også udfører dekorationen indhugget.

Bronze dekorationer:

Der findes mange smukke bronzedekorationer, fra de traditionelle fugle, øverst på stenen til smukke udførelser af blomster, dyr, religiøse figurer og referencer til erhverv og fritid. Bronze har den unikke egenskab, at det efterhånden patineres og går fra lys farve til støvet grå, sort og endelig irgrønt. På den måde kan bronzen selv signalere, at tiden går sin gang. Bronze kan altid oppudses igen, hvilket ofte gøres, når der skal sættes ny inskription på en sten, der allerede har en tekst.

Porcelænsfoto:

Et porcelænsfoto udføres i en særlig keramisk teknik, der betyder, at billederne bevarer deres farver og kontrast i rigtig mange år. Porcelænsfotoet er ofte et billede af afdøde men kan også være et billede af slægtsgården, et smukt panorama, som afdøde holdt af, eller en anden reference til afdødes liv og levned. Stenhuggeren monterer det i en smuk bronzeramme, eller forsænker billedet i gravstenens overflade og fastlimer det med en speciel elastisk fuge så det forbliver smukt i mange år. Herunder er vist eksempler på forskellige typer. Forhør nærmere om størrelser og muligheder.

QR-Koder:

QR står for ”Quick Response” og er en kvadratisk kode, som kan aflæses med et scanner-program fra en smartphone. Danske Stenhuggeriers løsning giver pårørende mulighed for at se billeder og video af afdøde på deres smartphone direkte, når de besøger gravstedet.

Eller til de, der ikke har mulighed for at besøge stenen - et QR kort, som kan sendes til pårørende, så de også kan scanne koden og få glæde af indholdet.

Gravering:

Med denne specielle graveringsteknik kan vi lave fotorealististiske graveringer på polerede overflader. Bemærk de mørke granittyper er bedst egnede til graveringer. Billedet/motivet der ønskes anvendt, skal vurderes og billedbehandles, inden vi kan vurdere om resultatet kan blive godt. Dette arbejde udføres af Danske Stenhuggeriers grafiske afdeling.