Find lokalt stenhuggeri

Tilbehør

Gravstedet på Kirkegården er mere end en gravsten. Efter der er plantet og perlegrus eller granitral er lagt kommer tidspunktet til at vælge tilbehør i sten. Det kan f.eks. være trædesten, der viser de besøgende hvor de må gå på gravstedet eller plantesten, som viser, hvor man kan sætte blomster og planter, når man besøger graven.

På de danske kirkegårde er der også kommet meget mere lys. Tilbehør kan derfor også være lamper og lanterner, så man kan efterlade lys, når man har besøgt graven. Se også vore smukke granitvaser, der nedgraves og kan bruges til blomster og planter i små potter.

De nedenstående sider er tænkt som inspiration til, hvordan gravstedet kan pyntes. Der er meget mere plads på et lille urnegravsted, end man umiddelbart forventer. Du kan derfor også finde inspiration til udsmykning af hele gravstedet. 
Inspiration: Anlæg med plantebede og trædesten
Se mere
Inspiration: Anlæg med bænk og plantebede
Se mere

Pynt til gravstedet hos Danske Stenhuggerier

For mange efterladte har det stor betydning, at gravstedet, deres kære hviler på, er fint og ordentligt. Samtidig er der mange, der gerne vil sætte et personligt præg på gravstedet – måske ud fra afdødes hobby, passion eller et særligt karaktertræk.
 
Gravpynt er helt personligt, og det er med til at gøre gravstedet til et rart sted at være for dig som pårørende. Ved at pynte gravstedet skaber du også et rum, hvor der er plads til at sørge og savne – og også mindes de fælles oplevelser, der sidder i dit hjerte for evigt.
 
Hos Danske Stenhuggerier finder du meget forskelligt tilbehør til gravstedet – for eksempel søde vaser til at sætte buketter i, trædesten, som oftest lægges fra indgangen og hen til gravstenen og lamper, der lyser gravstedet op og skaber hygge.
 
Du finder også bænke og taburetter, der indbyder til en rolig stund med tid til refleksion. Ligeledes finder du søde fuglebade, blomsterringe og bedsten – alt sammen er med til at gøre gravstedet helt personligt og unikt.

Gravpynt gør gravstedet til noget særligt

 
Gravstedet er mere end gravstenen. Når det er blevet tid til at anlægge gravstedet med beplantning og stenartikler, er det en god idé, at du starter hos stenhuggeren for at få inspiration og gode ideer. Hos stenhuggeren får du stenartikler, der passer til netop den gravsten, du har valgt, så gravstedets design og stil bliver roligt og harmonisk. 
 
Selv på et lille urnegravsted, kan trædesten, en lampe, en vase eller et lille bed i natursten, få gravstedet til at reflektere lidt af afdødes identitet.

Regler for dekoration af gravstedet

 
Der findes ikke som sådan et overordnet sæt regler for, hvordan du må pynte gravstedet – det er nemlig op til hvert enkelt menighedsråd. Derfor anbefaler vi dig, at du kontakter dit lokale menighedsråd, hvis du har spørgsmål til, hvordan du må pynte gravstedet.

Skal du også designe en gravsten?

 
For mange er gravstenen også helt speciel - den skal symbolisere et menneske, og den skal fungere som det fysiske holdepunkt, vi ikke længere har med den person, der er gået bort.
 
Derfor bliver gravstenens udtryk selvsagt meget vigtigt. Af samme årsag har vi skabt en online gravstensdesigner, så du i ro og mag finder det helt rette design.
 

Vi hjælper dig gerne med at finde det helt rette pynt til gravstedet

 
Uanset om du skal pynte en lille urnegrav eller om du har en helt stor familiegrav, hjælper vi dig gerne med pynten – og med gravstenen.
 
Derfor er du meget velkommen til at kontakte dit lokale Danske Stenhuggeri og få råd og vejledning af vores kompetente medarbejdere.
 
Administration:
Danske Stenhuggerier A/S
Malervej 1
8766 Nørre-Snede
 
Telefon: +45 70 225 650
E-mail: danske@stenhuggeri-as.dk
   
Danske Stenhuggerier | Malervej 1 | 8766 Nørre Snede | Tlf.: 75771866